Cildimizde soğuk havadan, rüzgardan, güneşten ve hava kirliliğinden dolayı oluşan hastalıklar için medikal cilt bakımı gerekmektedir. Deride oluşan ve organlarda oluşan hastalıklar için oldukça faydalı bir yöntemdir. Medikal cilt bakımının amacı ölü derileri temizlemek, gözenekleri açmak ve cilde parlaklık vermek için kullanılmaktadır.
Medikal Cilt Bakımı Nasıl Yapılır?
Medikal cilt bakımı ilk olarak geniş bir şekilde cilt taraması yapılarak hastaların ciltlerinde oluşan hasarlar için yapılmaktadır. Cilt taramasında çıkan sonuçlar hastanın tedavisi için gerekli hastalıklar şunlardır:
- Ciltte yağlanma
- Kir ve makyaj kalıntıları
- Siyah nokta oluşması
- Ölü hücreler
- Gözenek tıkanıklığı
Gibi ciltte bulunan hasarlar tedavi edilmektedir. Medikal cilt bakımında cilt yağlanması, kir ve makyaj kalıntılarını peeling işlemi ile ölü hücrelerden kurtarma yapılmaktadır. Bu işlemin ardından gözenekleri açılan cilt buhar banyosu yapılarak devam etmektedir. Buhar banyosunun bir amacı da siyah noktaların oluşumunu engellemektir. Son olarak cildi nemlendirip besleyerek işlem sona erdirilir. Yaklaşık olarak medikal cilt bakımı 40-55 dakika gibi sürelerde yapılmaktadır.
Medikal Cilt Bakımını Kaç Ayda Bir Yapılmalı?
Medikal cilt bakımını kişilerde oluşan hasarlar ve cilt kalitesi doğrultusunda yapılması daha uygundur. Cildi dış etkenlerden koruyan ve cilt kalitesini oldukça fazla artıran tedavi yöntemidir.
Medikal cilt bakımı kesinlikle uzman kişiler tarafından yapılmalıdır. Hastanın cilt bakımında nelere ihtiyaç duyuyorsa o belirlenir ve seanslar halinde ilerleme gerçekleşir. Çoğunlukla hastaların tedavisinin ne kadar süre yapılması gerektiğini uzman kişiler belirlemektedir.
Fakat yapılacak olan cilt bakımı çok sık yapılırsa ciltte bozulma ve cilt kalitesini düşürebilir. Bu nedenle yapılacak olan medikal cilt bakımı uzmanlar tarafından ayda bir kez yapılması uygun bulunmuştur.
Medikal Cilt Bakımı Faydaları Nelerdir?
Medikal cilt bakımı düzenli olarak yaptırıldığı takdirde cilt sağlığı ve cildinizin daha güzel görünümü için çok faydalı bir bakımdır. Düzenli olarak yaptırdığınız medikal cilt bakımı sayesinde kırışıklıklar azalarak kusurlar kapatılır ve cildinizin yaşlanmasını önlemiş olursunuz. Medikal cilt bakımı sonrasında cildiniz sıkılaşarak çevrede oluşan kötü faktörlerin önüne geçer ve daha sağlıklı olur. Yapılacak medikal cilt bakımı kişinin cilt tipine ve hasarın yoğunluk derecesine göre değişmektedir. Hastanın cildinde oluşan hasarlar önceden belirlenir ve cildin neye ihtiyaç duyulduğu belirlenir ve tedavi işlemi öyle gerçekleşir.
Medikal Cilt Bakımı Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?
Medikal cilt bakımından sonra yapılan işlem saatler içerisinde iyileşmektedir. Fakat açılan gözenekler makyaj ve kirden hemen dolabilir. Bunun için medikal cilt bakımı yaptırdıktan sonra yüzünüze herhangi bir makyaj malzemesi kullanmamanız gerekmektedir. Yapılmış olan medikal cilt bakımı cildinizi yeniler ve parlak bir görüntü elde etmenizi sağlayacaktır. Medikal cilt bakımı yaptırmanızın siyah noktalardan ve cildinizde kalıntı haline gelen makyaj ürünlerinden kurtarmanız oldukça mümkündür.
Medikal Cilt Bakımı Zararlı Mı?
Medikal cilt bakımı cildinize nem vererek cildinizi daha yumuşak ve neme doymuş bir cilt yapısına ulaştıran oldukça başarılı tedavi yöntemidir. Yapılan bu işlemler sonucunda ciltte oluşan kuruluk, kir, makyaj kalıntıları, ölü hücreler ve siyah nokta oluşumlarının önüne geçerek cilt yaşlanmasını erteler ve cildinizin kusursuz bir görünüm kazanmasını sağlar. Medikal cilt bakımının hiçbir şekilde yan etkisi veya zararı bulunmamaktadır. Fakat yapılacak bu işlemleri mutlaka uzman kişilerin yapması daha uygun görülmüştür.