Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Lenf Drenaj Ankara

İçindekiler

Lenf sistemi, insan vücudunda sıvıların taşınmasından görevli olan, damarlardan ve lenfatik dokulardan meydana gelen drenaj sistemidir. Beyaz kan sistemi olan bu sistem aynı zamanda vücuttaki toksinlerin arındırılması ve ödemin toplanmasında görevlidir. Kişinin işinden dolayı uzun süre ayakta kalması, hareketsiz bir yaşam tarzının olması ve ameliyat sonrasındaki süreçler gibi çeşitli zamanlarda pek çok faktöre bağlı olarak dolaşım sistemi iyi çalışmayabilir. Sonucunda ise çeşitli hastalıklar meydana gelebilir. Bu tip risklerin azaltılması ve dolaşımda yaşanan bozuklukların giderilmesi için en sık kullanılan tedavi yöntemlerden biri lenf drenajdır.

Lenf Drenaj Nedir?

Özel bir cihaz ile cilde basınç uygulayarak masaj yapan lenf drenaj işlemi, dolaşımın hızlanmasında etkili bir işlemdir. Klinik olarak etkisi ve faydaları kanıtlanan bu teknikte kişinin damarlarında biriken sıvının vücuttan tahliye edilmesi sağlanır. Lenfatik akımın yönünde farklı şiddet aralıklarıyla uygulanan basınç, lenf dolaşımının düzenlenmesinde etkilidir. Herhangi bir risk içeren işlem değildir.

İşlem sırasında vücut toksin ve ödemlerden arındırıldığı için kişinin sızı ve ağrı hissinin giderilmesi sağlanır. Bu faydaları bakımından masa başında çalışanlar başta olmak üzere, hareketsiz bir yaşama sahip olan bireyler ve uzun süre ayakta çalışan kişilere bu işlem önerilmektedir. Tedavi sonrasında vücuttaki savunma ve bağışıklık sistemi aksamadan vücuttaki lenf sıvısının sağlıklı bir şekilde dolaşımı yapılır.

Lenf, beyaz kan olarak da bilinen vücudun sıvı dengesinin korunmasında etkili olan, dokulardan yabancı hücreleri ve bakterileri uzaklaştıran renksiz bir sıvıdır. Kan damarlarına dökülen lenf sıvısının akışkanlığı kandan daha düşüktür. Lenf damarlarında yer alan bu basınç kan damarlarındaki basınçtan daha azdır. Lenf drenaj sistemi içerisinden geçen sıvıyı süzme görevini üstlenir. Sıcak aylarda oluşan ödemler Lenf Drenaj uygulamasıyla vücuttan atılır.

Lenf Drenaj Hangi Durumlarda Uygulanır?

Lenf drenaj masajı pek çok durumda sıklıkla tercih edilen, uygulanması halinde vücuda büyük yararlar sağlayan bir işlemdir. Şu durumlarda ilgili yöntem uygulanmaktadır.

  • Hamilelik süreci ve sonrasında vücutta meydana gelen sarkmalar, ödem ve varislerde etkili bir yöntemdir.
  • Yaş gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşan selülitlerin giderilmesinde uygulanır.
  • İşlem sırasında cilde uygulanan basınçlı masaj, sağlıklı bir lef sistemi oluşması ve lenf akımının düzenlenmesinde etkilidir.
  • Genetik faktörler, yaş gibi nedenlere bağlı olarak kas dokusunda ve ciltte meydana gelen sarkmalarda lenf drenaj masajı uygulanır.
  • Lenf drenaj sistemine yapılan bu işlem kilo problemi yaşanan kişilerde oldukça etkili bir yöntemdir.

Yukarıda verilen maddeler için bu uygulama oldukça etkili bir yöntemdir. Belirtilen problemleri yaşayan kişilerin öncelikle doktora muayenesi sonrasında doktor tavsiyesiyle işlem yapılır.

Lenf Drenaj Kimlere Yapılır?

Lenf drenaj uygulamasında kişinin doğru aday olup olmadığının belirlenmesi için uzman doktorla görüşülmesi sonrasında hastaya kesin bilgi verilir. Lenf drenaj masajı için şu kişiler doğru aday olabilir:

  • Kilo ve selülit problemleri bulunan bireyler
  • Şişlik ve ödem sorunu yaşayanlar, vücut ağrılarının giderilmesini isteyenler
  • Sezaryen yöntemiyle doğum yapan kadınlarda 2 ay sonrasında
  • Normal doğumdan ortalama 1,5-2 ay sonrasında
  • Vücudunda savunma ve bağışıklık sisteminde sorun yaşayanlar
  • Hızlı kilo alıp vermeye bağlı olarak ciltte oluşan sarkmalarda
  • Toksin birikmesi olan bireylerde (sigara ve alkol kullananlar)
  • Kılcal damarların cilt yüzeyine çıkarak yoğunlaşması halinde
  • Kan dolaşımında bozukluk şikâyeti yaşayanlar

Bu konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için alanında uzman olan hekimlerle iletişime geçilmesi önemlidir.

Lenf Drenaj Kimlere Yapılmaz?

Lenf drenaj işlemi şu kişilere uygulanmamaktadır:

  • Kalp rahatsızlığı yaşayanlar ve kalbinde pil olanlar
  • Kan dolaşımında bozukluk tespit edilenler
  • Vücudunda mevcut durumda enfeksiyon bulunanlar, yeni ameliyat olanlar
  • Karaciğer ve böbrek sorunları yaşayanlar, tansiyonu yüksek olanlar
  • Pıhtı atması ve sağlık öyküsünde felç olanlar
  • Hemoroit ve diyabet hastası olanlar
  • Kemoterapi tedavisi görenler ve konjestif kalp yetmezliği yaşayanlar
  • Hormonal bozukluk yaşayanlar ve hamile bireyler
  • Cilt yapısı alerjik olanlar ve kemik erimesi olan kişiler
  • Kılcal damarları cilt yüzeyine yakın ve kalın olanlar

Lenf drenaj uygulamasında lenf akışı hızlandırılır. Bu bakımdan kan, tansiyon ve kap hastalarında ciddi risklerin oluşmasına neden olabilir.

Lenf Drenaj Nasıl Uygulanır?

Özel ekipmanlarla ve cihazla yapılan lenf drenaj uygulamasının işlevi hücreleri besleyen lenf sıvısının dolaşımını hızlandırmaktır. Böylelikle yağ hücrelerinde boşalan bölgelerde sıkılaşma ve düzelme elde edilir. Kas sisteminde de oldukça etkili olan bu işlem şu şekilde gerçekleşir:

  • İşlemde; basınçlı masaj kıyafeti, hava yastıkları, özel tulumlar ve silikon hortumlar kullanılır.
  • Tedaviden önce hasta basınçlı masaj kıyafetinin içerisine girer ve cihazın bulunduğu masaya uzanır ve ekipmanlar bağlanır.
  • Lenf drenaj cihazı çalıştırılır.
  • Cihazda basıncın ayarı dijital olarak yapılır. Ortalama 20-30 dakika boyunca vücutta farklı bölgelere farklı yoğunlukta basınç verilir.
  • Vücuda verilen basınç dolaşım sisteminin düzenlenmesini sağlamaktadır.
  • Vücudun tamamına yapılabilen lenf drenaj seansları kişinin ihtiyacına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Kişinin beklentilerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak; kavitasyon, radyo frekans ve elektroterapi işlemleri kombine edilebilir. Bu işlemler için gereken kontroller muayene sırasında yapılır.

Lenf Drenaj Uygulaması Kalıcı Mıdır?

Lenf drenaj uygulaması her selülit giderme ve incelme işleminde olduğu gibi kalıcı sonuçlar verebilmesi hastanın yaşamında gösterdiği özenle doğru orantılıdır. Bu bakımdan lenf drenaj işleminden sonra başarılı sonuç elde edilen bireyler belirli aralıklarla tedaviye devam etmeli ve aynı zamanda spor yapmalı, bir diyet programı uygulamalıdır. Böylelikle kişi tedaviden sonra formunu koruyabilir. Kişi bulun için doktora danışarak form koruma programları ve bölgesel zayıflama programları uygulayabilir.

Lenf Drenaj Uygulamasında Seans Süreleri ve Seans Aralıkları Nasıldır?

Her estetik işlemde olduğu gibi lenf drenaj uygulamasında da seans sayıları ve süreleri kişiye özel olarak belirlenir. Bunun altında yatan neden işlem yapılacak olan bölgeler ve sorunların büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu bakımdan seans aralıkları ve sayıları kişiden kişiye değişiklik gösterir.

Uzman doktorlar tarafından yapılan incelemeler ve analizler doğrultusunda hastaya en uygun seans aralıkları ve sayıları planlanır. Ortalama seans sayıları ise 2-3 gün aralıklarla 10-15 seans arasında değişmektedir. Net bilgiye sahip olmak için bir sağlık kliniğine başvurmanız gerekmektedir.

Lenf Drenaj Uygulamasından Sonra Hangi Etkiler Görülür?

Lenf drenaj masajıyla selülitlerin giderilmesi ve bölgesel zayıflama sonrasında vücuda verdiği etkiler, tedaviden beklenen sonuçlara bağlı olarak değişiklik gösterir. Lenf akışında düzenleme yapılmasıyla, lenf damarları üzerinde baskı oluşturan yağ dokuları itilerek yağ dokusunun parçalanması artırılır. Aynı zamanda bu yağ hücrelerinin ilgili bölgeden uzaklaşarak vücuttan atılması sonrasında tedaviden olumlu sonuçlar elde edilmektedir.

Lenf drenaj işlemiyle cilt dokularının katmanlarına verilen yüksek basınçlı masaj etkisi, kaslara iletilerek dokuların iyileşmesinde önemli rol oynar. Uygulama sonrasında işlem yapılan bölgede sıkı ve hoş bir görünüm ortaya çıkar. Bunun devamlılığının sağlanması için kişinin yaşam standartlarında düzenleme yapması önemlidir.

Lenf Drenajın Avantajları Nelerdir?

Lenf drenaj masajının vücuda pek çok faydası bulunmaktadır. Vücuttaki kas dokusunun çalışması kullanılan bu yöntemde aktif ve sağlıklı bir lenf sisteminde ulaşılması kolay hale gelir. Sinir sistemini etkisi altına alarak vücutta biriken atıkların tahliye edilmesine yardımcı olur. Diğer faydaları ise şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Vücutta biriken toksinler, şişlikler ve ödemlerin atılmasında etkilidir. Uygulanan işlem dokulara daha fazla oksijen taşınmasında yardımcı olur.
  • Ciltteki selülit görünümünün giderilmesinde rol oynar. Kolajen üretiminde uyarıcı etki oluşturarak iyileştirici ve gençleştirici etki oluşturur.
  • Zamanla vücutta oluşan gerginliğin yok edilmesi ve uyku probleminin çözülmesinde etkilidir.
  • Hazımsızlık ve kabızlık probleminin giderilmesi için metabolizmanın hızını artırır.
  • Kas hareketlerini düzenlerken kan dolaşımını hızlandırır. Böylelikle kişinin stresini azaltan etki oluşturur.
  • Ameliyat sonrasındaki dönemde lenflerde ödemlerin birikmesinde engel olarak dokuların sağlıklı bir şekilde iyileşmesini hızlandırır.
  • Regl öncesinde yaşanan meme hassasiyeti ve gerginlik, menopoz döneminde ortaya çıkan sıkıntılar, hormon dengesizliği gibi problemlerin giderilmesinde rol oynar.
  • Hamilelik dönemlerinde azalan dolaşım hızının artırılmasını sağlayarak bebeğin gelişim sürecinde olumlu etki oluşturur.
  • Tekrarlayan enfeksiyon hastalıkları, grip, soğuk algınlığı gibi durumlarda kişiyi rahatlatan etkiye sahiptir.
  • Eklem iltihaplarının giderilmesi ve romatizma sorunlarının tedavi edilmesinde kullanılan yöntemlerden biridir.

Kolay bir şekilde uygulanan ve hızlıca etki gösteren lenf drenaj işlemi, sıklıkla kullanılan yöntemlerden biridir. Dolaşım sistemini düzenleyici ve tedavi edici özellikleriyle bilinmektedir.

Ankara Lenf Drenaj Fiyatları 2023

Lenf drenaj fiyatları; tercih edilen sağlık kliniği, seans sayısı, işlem yapan doktorun tecrübesi ve kombine edilen diğer işlemlere bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Doktor muayenesinde yapılan gözlemler, analizler ve kontroller doğrultusunda kişiye özel tedavi planı oluşturulur. Bu bakımdan net bir fiyat verilmesi mümkün değildir. Kişiye yapılan kitle ve yağ endeksinden sonra işlem yapılacak olan bölge ve alanın büyüklüğü belirlenir. İşlemin niteliği ve kullanılan cihazın kalitesi de fiyat üzerinde etkilidir.

Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
Whatsapp