Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Leke Tedavisi Nedir

Güneş, yaş alma, genetik faktörler ve daha birçok farklı nedenden dolayı ciltte leke oluşması mümkündür. Aynı zamanda sivilceler veya çeşitli yaralanmalar, cildin lekelenmesine neden olur. Bu tür problemler, tedavi edilebilir. Peki, leke tedavisi nedir? Birçok kişinin merak ettiği bu soruya içeriğimizde yanıt vereceğiz.

Leke tedavisi, ciltte oluşan lekelerin ortadan kalkması amacıyla gerçekleştirilen işlemlerdir. Ciltteki lekeler, koyu veya açık olduğundan dolayı kolayca fark edilebilir. Fakat her lekenin nedeni ayrıdır ve doğru tedavi için ilk olarak gerekli analizler yapılmalıdır. Analiz sonucuna göre uzman gerekli tedaviyi uygular. Böylece cilt renginin eski doğal güzelliğine kavuşması mümkün hale gelir.

Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Leke tedavisi nedir?” sorusundan sonra işlemlerin nasıl yapıldığı merak edilen bir diğer konudur. Birçok farklı yöntemle tedavi gerçekleştirilir. Genel olarak aşağıdaki listede bulunan işlemler en sık uygulanan yöntemlerdir:

  • Kimyasal Peeling: Çeşitli meyve asitleriyle gerçekleştirilen peeling işleminde cilt soyulur ve lekeler giderilir.
  • Maske: Lekelere özel karışımlarla bir maske hazırlanır. Yüze sürüldükten sonra bu maskenin belirli saatler arasında beklemesi gerekir. Süre bitince yüz temizlenir ve özel kremlerle cilt nemlendirilir.
  • Mezoterapi: Lekelerin giderilmesi için hazırlanan bileşenler, cilde enjekte edilir.
  • Lazer: Çeşitli cihazlarla cildin tabakasını soyarak uygulanan tedavidir.
  • Krem: Cilt renginin açılması için düzenli olarak kullanılan kremlerdir.

Yukarıdaki işlemlerin hemen hemen hepsi acısız ve ağrısız biçimde gerçekleştirilir. Sadece uzmanın söylediği önerilere uymak yeterlidir. Örneğin, krem tedavisi gerçekleşecekse belirlenen aralıklar aksatılmamalıdır. Aynı zamanda lazer gibi işlemler yapılacaksa seanslara düzenli olarak gelmek gerekir.

Leke Tedavisi Avantajları Nelerdir?

Doğru bir leke tedavisinden sonra iç ve dış etkenlerden kaynaklanan cilt sorunlarının önüne geçer. Ancak her lekenin tamamen kaybolması gibi bir durum söz konusu değildir. İleri vakalarda daha çok lekenin rengini açma veya daha az görünür hale getirme sağlanabilir. Cilt lekelerinden kurtulmanın yanı sıra doğal bir parlaklık da ortaya çıkar. Bu sağlıklı ve güzel görünümün devamlılığı için tedaviyi aksatmamanız gerekir. Tedavinin sonunda cilt çok daha pürüzsüz ve canlı hale gelir.

Leke Tedavisi Kimler İçin Uygundur?

Şimdiye kadar “Leke tedavisi nedir?” sorusuyla alakalı detaylı bilgi verdik. Peki, kimler bu tedaviyi yaptırabilir? Bahsi geçen tedavi, güneş, hamilelik veya sigara kullanımı gibi nedenlerden dolayı leke sorunu yaşayan kişiler için uygundur. Ancak hassas cilde ve yaraya sahip olan bireyler için tedavi uygulanmaz.

Leke Tedavisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Canlı ve diri bir cilt görünümü için tedaviyi gerçekleştirdikten sonra dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Bunları önemsediğiniz takdirde hızlı bir şekilde iyileşebilirsiniz. Eğer ki dikkatli olmazsanız istediğiniz sonuçları alamamanız mümkündür. Aşağıdaki listede sıralananlar tedavi sonrasında ne yapmanız gerektiğiyle alakalıdır:

  • Özellikle lazer ve peeling tarzı işlemler yapıldıysa uzun süre boyunca güneşe maruz kalmamalısınız.
  • Uygulamayı gerçekleştiren uzman, ne zaman duş alacağınız konusunda sizi uyaracaktır. Ancak tedavi sonrasında ilk birkaç gün bölgece sıcak suyun temas etmemesi önerilir.
  • Tedavi sonrasında uzmanın verdiği leke giderici kremler düzenli biçimde kullanılmalıdır.
  • Güneşe çıkacağınız zaman güneş koruyucu kremi özellikle yüzünüze sürmelisiniz.

Yukarıdakilere dikkat ettiğiniz takdirde tekrar leke oluşmasının önüne geçmeniz mümkündür. Bunların yanında düzenli biçimde cilt bakımı yaptırabilirsiniz. Böylece cildiniz her zaman pürüzsüz ve parlak bir görünüme kavuşur. Çok uzun zaman boyunca tekrar lekelere maruz kalmazsınız. Bu durum, özgüveninizi tazelemek açısından oldukça önemlidir.


Blog
Lazer Epilasyon Kalıcı mı? Fiyatları Faydaları ve Yan Etkileri
G5 Masajı Nedir G5 Bölgesel Zayıflama Mümkün mü?
Lazer Epilasyon Bölgeleri Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmeli
Buz Lazer Nedir Buz Lazer Epilasyon Kalıcı mı?
Lazer Epilasyon Ne Zaman Yapılır?
Lazer Epilasyona Ara Verilirse Ne Olur
Buz Epilasyon ve Lazer Epilasyon Yaş Sınırı Nedir
Cilt Tipine Göre Epilasyon Lazer Türleri
Lazer Epilasyon Sonrası Cilt Bakımı
Kış Aylarında Cilt Bakımı İpuçları – Kuru ve Yağlı Ciltler İçin Çözümler
Bölgesel Zayıflama (Kavitasyon) Mümkün mü?
Yanak Sarkması Nedir Nasıl Tedavi Edilir
Soğuk Lipoliz Nedir Nasıl Yapılır
Skar Tedavisi Nedir
Siyah Nokta Nasıl Geçer
Sivilce İzleri Nasıl Tedavi Edilir
Mezoterapi Nedir Ne İçin Yapılır
Leke Tedavisi Nedir
Lazer Epilasyon Nedir? Ne İşe Yarar
Karbon Peeling Nedir Ne İşe Yarar
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
Whatsapp