Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Karbon Peeling Nedir Ne İşe Yarar

Cilt bakımı yaptırmak isteyenler için birçok farklı uygulama vardır. Bu işlemlerden biri de peelingdir. Peeiling, cildin dış kısmının soyularak yenilenmesini sağlayan işlemdir. Birçok farklı malzemeyle gerçekleştirilir. Son dönemlerde karbon maddesiyle yapılan peeling işlemi dikkat çekiyor. Biz de bu içeriğimizde karbon peeling hakkında size detaylı bilgi vereceğiz.

Karbon Peeling Nedir?

Karbon peeling nedir?” sorusu, aktif kömürden elde edilen karbonla gerçekleştirilen peeling işlemi şeklinde tanımlanır. Aktif kömürün yüksek ısıya maruz kalmasıyla birlikte aktif karbon oluşur. Kömür, ince siyah toz haline gelir. Böylece toz halindeki kömürde küçük boşluklar bulunur. Bu boşluklar sayesinde toksin ve kimyasallar yakalanır ve kolay absorbe edilir.

Kömürden elde edilen aktif karbon cilde peeling şeklinde uygulanır. Karbon peeling, cilde maske biçiminde sürüldüğünde cildi temizler. Cilt, çok daha pürüzsüz hale geldiğinden güzel bir görünüm ortaya çıkar. Sivilce, akne, siyah nokta ve yağlı cilt gibi sorunlar çözüme kavuşur. Peki, bahsi geçen peeling işlemi nasıl yapılır? Sorunun detayları için içeriğimizi okumaya devam edin!

Karbon Peeling Nasıl Yapılır?

Son dönemlerde karbon peeling, cilt bakımında ne kadar tercih edilse de herkese uygulanamaz. Bunun için öncelikle bir uzmana danışmanız gerekir. İşleme başlamadan önce cilt analizi yapılır. Estetisyen, uygun bulduğunda işlemden önce neler yapmanız gerektiğini size söyleyecektir. İşlem aşamaları ise aşağıdaki şekilde ilerler:

  • Uzman, ilk olarak yüzünüze sıvı karbon tabakasını yayar. Bu sıvı karbonun kuruma süresi 10 dakikadır.
  • Karbon kuruduktan sonra lazerle karbon ısıtılır.
  • Cildinizin durumuna göre lazerdeki ısı arttırılabilir.
  • Yüksek enerjili lazer ayarı, sıvı karbonu küçük parçalara böler.

İşlem sona erdiğinde cilde nemlendirici ve güneş koruyucu krem sürülür. Tüm bu işlemler, toplam yarım saat gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirilir. Ancak uygulamadan maksimum sonuç elde etmek için sonrasında dikkat etmeniz gereken birkaç durum vardır.

Karbon Peeling Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Karbon peeling işleminin ardından cildin kızarması olağandır. Eğer ki derin peeling uygulaması yapıldıysa bu durum, birkaç ay boyunca devam edebilir. Çok nadirde olsa peeling işleminden sonra yaralar oluşabilir. Aynı şekilde cilt renginin koyulaşması mümkündür. İşte tüm bu sorunları en hafif biçimde atlatmak için aşağıdakileri göz önüne almalısınız:

  • Peeling sonrası birkaç gün ağır egzersiz yapmaktan kaçınmalısınız.
  • Güneşe doğrudan maruz kalmamalısınız. Bir işiniz varsa ve güneşli havada dışarı çıkmak zorundaysanız uzmanın önerdiği güneş kremini kullanmanız gerekir.
  • Uygulamanın yapıldığı gün sıcak duş almamalısınız.
  • Sauna, hamam, solaryum gibi aşırı sıcak yerlere gitmemelisiniz.

Yukarıdakilere dikkat ettiğiniz zaman iyileşme sürecini daha kolay atlatabilirseniz. Peeling işleminden sonra cildinizdeki farkı daha net biçimde görebilirsiniz.

Karbon Peeling Avantajları Nelerdir?

Cildinizi yenileyen karbon peeling uygulaması, size birçok avantaj sağlar. Bunları aşağıdaki listede sıralamamız mümkündür:

  • Hangi mevsimde yaptırmak isterseniz isteyin peeling işlemi uygulanabilir.
  • Etki oranı yüksektir ve cildinizde gözle görünür sonuç verir.
  • Cildin pürüzsüz hale gelmesini ve doğal parlaklığını sağlar.
  • Gündelik hayata kısa süre içinde devam edilebilir.
  • İşlemde iğne batması dışında herhangi bir şekilde ağrı yaşanmaz.

Yukarıdaki avantajların yanında her kozmetik işlem gibi bu uygulamanın da geçici olduğunu bilmeniz gerekir. Peeling sonrası cilde doğru biçimde bakılmazsa yaşadığınız problemler tekrarlanabilir. Cilt lekeleri oluşabilir veya kırışıklık görülebilir. Bu nedenlerden dolayı belirli aralıklarla karbon peeling uygulanmalıdır. Genel olarak her 6 ayda bir peeling işleminin yapılması gerektiğini vurgular. Böylece alacağınız sonuç, kalıcı hale gelir.


Blog
Lazer Epilasyon Kalıcı mı? Fiyatları Faydaları ve Yan Etkileri
G5 Masajı Nedir G5 Bölgesel Zayıflama Mümkün mü?
Lazer Epilasyon Bölgeleri Nelerdir? Nelere Dikkat Edilmeli
Buz Lazer Nedir Buz Lazer Epilasyon Kalıcı mı?
Lazer Epilasyon Ne Zaman Yapılır?
Lazer Epilasyona Ara Verilirse Ne Olur
Buz Epilasyon ve Lazer Epilasyon Yaş Sınırı Nedir
Cilt Tipine Göre Epilasyon Lazer Türleri
Lazer Epilasyon Sonrası Cilt Bakımı
Kış Aylarında Cilt Bakımı İpuçları – Kuru ve Yağlı Ciltler İçin Çözümler
Bölgesel Zayıflama (Kavitasyon) Mümkün mü?
Yanak Sarkması Nedir Nasıl Tedavi Edilir
Soğuk Lipoliz Nedir Nasıl Yapılır
Skar Tedavisi Nedir
Siyah Nokta Nasıl Geçer
Sivilce İzleri Nasıl Tedavi Edilir
Mezoterapi Nedir Ne İçin Yapılır
Leke Tedavisi Nedir
Lazer Epilasyon Nedir? Ne İşe Yarar
Karbon Peeling Nedir Ne İşe Yarar
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
Whatsapp