Ergenlik dönemiyle birlikte ortaya çıkan sivilceler, birçok kişi için sorundur. Bu durumla karşılaşanlar, sivilceleri sıkarak kurtulmaya çalışır. Ancak sivilceler sıkıldığı zaman o bölgede iz kalabilir. İşte bu noktada sivilce izleri için bir tedavi araştırılır. Peki, sivilce izleri nasıl geçer? İçeriğimizde konuyla alakalı detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Sivilce İzleri Tedavi Yöntemleri
Sivilce izleri denildiğinde üç farklı kategori karşımıza çıkıyor. Bunlar; derin, yüzeysel ve keloid şeklinde sınıflandırılır. Bu türlerden birine sahipseniz tedavi sürecine başlayabilirsiniz. Profesyonel bir destek aldığınız zaman doğru yöntemle tedaviniz gerçekleşir. En fazla uygulanan tedavi yöntemlerini aşağıdaki başlıklarda görebilirsiniz.
PRP Tedavisi
Son yıllarda cilt gençleştirme için uygulanan yöntemlerden biri PRP’dir. Bu yöntem, pıhtı hücresi yönünden zenginleştirilen plazma uygulaması olarak biliniyor. Kişiden 8-20 cc arasında kan alınır. Bu sayede santrifüj elde edilir. Serum, deri altına enjekte edilir ve kan ciltte pıhtı hücrelerini toplar. Ardından yavaş yavaş onarım başlar.
Kimyasal Peeling Tedavisi
Peeling işlemi, çeşitli maddelerin cilde uygulanması ve sonunda soyulması işlemidir. Bu sayede cilt temizlenir ve parlak bir görünüm ortaya çıkar. Cildin durumuna göre peeling işleminde kullanılan madde, yüzeysel, orta veya derin biçimde uygulanır.
Lazer Tedavisi
Sivilce izleri için uygulanan ve sıklıkla tercih edilen bir diğer işlem lazerdir. Çevrede bulunan dokuya herhangi bir zarar vermeden işlem gerçekleşir. Böylece hasarsız biçimde tedavi uygulanır ve sosyal hayata kısa sürede dönmek mümkün hale gelir.
Dolgu Tedavisi
Sivilcenin sıkılması sonrasında oluşan izlerin kapatılması için bazı maddeler, deriye enjekte edilir. Böylece çukurlar tamamen kapatılır. Dolgu tedavisinde kullanılan maddeler, genellikle kalıcı etkiye sahiptir.
Sivilce İzleri Tedavisi Ne Zaman Yapılır?
Siz de sivilce izlerinden şikayetçiyseniz ne zaman tedavi yapılabileceğini merak edebilirsiniz. Bu noktada sivilcenin uzun bir süre kızarıklığa neden olması ve geçmemesi durumunda tedavi mümkündür. Örneğin, 6 ay boyunca sivilce bölgesindeki kızarıklık geçmiyorsa bir uzmana tedavi için danışabilirsiniz.
Hangi Bölgelere Sivilce İzleri Tedavisi Yapılır?
İnsanları en çok rahatsız eden sivilce izleri, genellikle yüzde bulunanlardır. Ancak sadece bu bölgede değil vücudunuzun herhangi bir yerinde sivilce izinin olması muhtemeldir. Günümüzde sıkça tercih edilen PRP yöntemiyle el, sırt, dekolte ve koltuk altı gibi birçok bölgeye tedavi uygulanır. 3-4 seans aralığında tedavi tamamlanır. Sonunda cildin eski halinden çok daha sağlıklı olması hedeflenir.
Sivilce İzleri İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Sivilce sorunuyla karşılaşan pek çok kişi, tedavi sonrasında çeşitli yöntemler denerler. Bu noktada yapılan hatalar, tedavinin olumsuz biçimde sonuçlanmasına neden olabilir. Tedavi sonrasında hastaların yaptığı hatalar aşağıdaki şekilde sıralanabilir:
- Sivilce sıkıldığında daha iltihaplı hale gelebilir.
- Sık sık cilt yıkandığında cildin sebum dengesi bozulabilir.
- Nemlendirici krem kullanmak, sivilcenin çıkmasına neden olabilir.
- Başka birinin kullandığı ürünleri cilde uygulamak daha kötü sonuçlara sebebiyet verebilir.
Yukarıdaki durumlarla karşılaşmamak için uzmanın önerisini dinlemeniz gerekir. Aynı zamanda izlerden rahatsız olduğunuz zaman mutlaka tedavi için başvurmalısınız. Çünkü beklemek, tedavinin daha zor hale gelmesine ve sonucun beklentilerinizi karşılamamasına neden olabilir.
Sivilce İzleri İçin Günlük Bakım
Hayat standartlarınızı değiştirmek ve doğru biçimde günlük bakım yapmak, sivilce izlerinden kurtulmanızı sağlayabilir. Aşağıdakilere dikkat ederek sivilceler için önlem alabilirsiniz:
- Cildinizi düzenli şekilde temizleyin.
- Cilt tipinize uygun tonikle gözenekleri açın.
- Doğru nemlendirici kullanarak cildinizin nem dengesini sağlayın.
- Sağlıklı ve düzenli biçimde beslenin.
- Kendinize uygun egzersiz programı yaratın.
Eğer ki çok büyük sivilce probleminiz yoksa yaşam tarzınızı biraz değiştirmeniz yeterlidir. Ancak unutmayın sivilceler, sağlık sorunlarından kaynaklanabilir. Bu aşamada öncelikle tedavi için doktora gitmelisiniz. Tedavi tamamlandıktan sonra sivilce izleri için bir uzmana danışın. Yapılan analizler sonucu size en uygun tedavi yöntemi uygulanır. Böylece izlerden tamamen kurtularak yeni, genç ve güzel ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz.