Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Ankara Leke Tedavisi

Değişik nedenlerden oluşan lekeler, özellikle görünüm açısından olumsuz etkiler yaratır. Kliniğimizde, cilt lekelerinden tamamen kurtulmanızı ve daha sağlıklı ve genç bir görünüm elde etmenizi sağlıyoruz. Cilt lekelerini, kliniğimizin deneyimli uzmanları vasıtası ile en modern cihaz ve yöntemleri kullanarak tedavi etmekteyiz. Tedavilerimizi, tamamen steril ortamlarda ve en kaliteli organik maddelerle gerçekleştiriyoruz.

Güneş Lekesi (Melazma) Nedir?

Erkeklere oranla kadınlarda daha sık rastlanan güneş lekesi (melazma), kahverengi tonlarda ve doğuştan kaynaklanmayan, güneşe maruz kalmaktan oluşan lekelerdir. nedeni tam olarak bilinmemekle beraber, güneş lekeleri genç ve koyu cilt rengine sahip kadınlarda daha yaygın görülür.

Güneş lekeleri, yüzde alın, yanaklar ve dudakların üst kısmında yani direk olarak güneş ışığına maruz kalabilen yerlerde görülür. Güneş lekesi, nadir de olsa kolların ön kısmı ile çene bölgesinde de görülebilir. Güneş lekesi, deri ile aynı seviyede (kabarık olmayan) ve deriden daha koyu renkte oluşmaktadır. Güneş lekelerinin derinin daha derininde görülebilen türleri de bulunmaktadır. Bu türler ise genellikle kahverengi - gri ve mavi - gri renklerinde oluşabilir.

Güneş lekelerinin daha koyulaşması ise genellikle solaryum sonrasında ya da yaz aylarında yaygınlaşmaktadır. Ultraviyole lambalar kullanılarak, güneş lekelerinin derinlikleri hesaplanabilir. güneş lekelerinin yaygın olarak rastlanan üç türü bulunur.

Bunlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Epidermal: tedaviye çok iyi cevap veren bu tür, kahverengi renktedir ve muayene esnasında kolaylıkla teşhis edilebilir
  • Dermal: tedavisi daha zor olan bu güneş lekesi, genellikle açık kahverengi rengindedir.
  • Karışık melazma: en yaygın güneş lekesi türüdür, hem Kahverengi hem de mavi renkler birlikte görülür. Bu türün tedavideki başarı oranı oldukça yüksektir.

Güneş lekesi (melazma) kronik bir rahatsızlık olarak kabul edilir. Hamilelik gibi özel durumlarda kısa süre sonra yok olsa da, genellikle ömür boyu kalabilir.

Cilt Lekeleri Neden Oluşur?

Cilt lekelerinin oluşmasında en önemli neden, direk güneş ışınlarına uzun süre maruz kalınmasıdır.

Bunun yanı sıra, diğer nedenler de şu şekilde sıralanabilir;

  • Bazı ilaçların yan etkileri (antibiyotik, kalp ve tansiyon ilaçları gibi)
  • Cilde yaz aylarında epilasyon, peeling ve ağda gibi uygulamaların yaptırılması (bu uygulamalardan dolayı cilt daha hassas olur ve güneş ışınına maruz kaldığında lekelenme daha kolay oluşur)
  • Yaşın ilerlemesi
  • Hamilelik (özellikle hormonal değişikliklerden dolayı)
  • Hormon tedavisi sonrası
  • Cilde uygun olmayan ya da kullanım tarihi geçmiş olan kozmetik ürünlerinin kullanılması
  • Ciltte oluşan enfeksiyonlar
  • Yanlış beslenme (özellikle aşırı baharatlı ve yağlı beslenmeden dolayı9

Bu nedenlerin yanı sıra, yeteri kadar su tüketilmemesi ile tütün ve alkol tüketilmesi de, cilt lekelerinin oluşmasına neden olabilir.

Nasıl Önleyebiliriz?

Cilt lekelerinin oluşmasını kısmen önlemek mümkündür. Özellikle direk güneş ışınına maruz kalmaktan sakınılmalıdır. Bu mümkün değilse, koruma faktörü yüksek güneş koruyucu krem, yüz ve vücudun açıkta kalan kısımlarına sürülerek güneşe çıkılmalıdır. Yaz aylarında alkol içeren parfüm ve losyonlar sürüldükten sonra ya da ağda veya peeling gibi uygulamalar sonrası, korumasız olarak güneşe çıkılmamalıdır.

Solaryuma girilmemeli ya da süresi çok kısa tutulmalıdır. Cilt temiz ve nemli olmalı, günlük su tüketimine uyulmalıdır. İlaçların yan etkileri incelenmeden kullanılmamalıdır. Kaliteli güneş gözlüğü kullanılmalı, sağlıklı beslenilmeli ve tütün ile alkol tüketiminden uzak durulmalıdır. Ayrıca, hamilelik döneminde de direk güneş ışınlarından uzak durulmalıdır.

Leke Tedavisi Nasıl Yapılır?

Leke tedavisi, yaygın olarak cildin yenilenmesi ya da lekenin yok edilmesi şeklinde gerçekleştirilir. Bunun için; ölü cildin soyulması, lekenin dondurulması, hücre yenilenmesi ve cildin ihtiyacı olan vitaminlerin enjektesi gibi uygulamalar kullanılır. Leke tedavisi, lekenin ve cildine göre değişen süreli seanslarla yapılabilir. Bu işlemler, mutlaka eğitimli ve belgeli uzmanlar tarafından, hijyenik ortamlarda yapılmalıdır.

Leke Tedavisi Ne Zaman Yapılır?

Leke tedavisi, cilde uygulanan yöntemlerle yapıldığı için, ciltte hassaslık oluşmaktadır. Bu nedenle de, cildin güneş ışınlarından zarar görmemesi için, leke tedavisinin kış aylarında yapılması önerilmektedir.

Leke Tedavilerinde Hangi Yöntemler Kullanılır?

Leke tedavisinin değişik yöntemleri bulunuyor.

Bunlardan en yaygın olanları şu şekilde sıralanabilir;

  • Mezoterapi: deri altına vitamin ve antioksidan enjekte edilmesi
  • Kimyasal peeling: cildin ölü kısmının soyulması
  • Kriyoterapi: sıvı nitrojen ile lekelerin dondurulması
  • PRP: kişinin kendi kanından gerekli olan plazmanın alınıp, deri altına enjekte edilmesi
  • Lazer tedavisi: hücre yenilenmesi maksadı ile lazer ışınlarının kullanılması

Bunların yanında, üstünde değişik kalınlıkta ve çok sayıda iğnenin bulunduğu dermapen cihazı da, leke tedavisinde kullanılır. Özellikle cilde sürülen serum, bu alet ile cildin altına geçer ve cildi yeniler.

Rheaguzellik.com'da yer alan içerikler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Detaylı bilgi için lütfen hekiminize başvurunuz.

Sıkça Sorulan Sorular
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
Whatsapp