Telefon 05345284595   Neorama İş Merkezi No:126 Çankaya/Ankara

Ankara Rozasea Tedavisi

Gül hastalığı olarak da bilinen rozasea rahatsızlığı B vitamini eksikliğine bağlı olarak ya da tamamen depresyon kaynaklı olarak da oluşabilir. Tam olarak sebebi bilinmemek ile beraber mide asidi salımı, sık alkol tüketimi de bu hastalığın oluşumuna etki etmektedir. Rozasea hastalığının tedavisinde hekim desteğinden yararlanılarak çeşitli ilaçların kullanımına yer açabilirsiniz. Bunun yanı sıra görsel olarak sorunun özüme ulaşması için ise rozasea tedavisi için lazer tedavi yöntemlerinden yararlanmanız mümkün olmaktadır. Gelişen dermatolojik uygulamalar dâhilinde oluşan kızarıklık ve kan damarı görselliğinin lazer ışınları ile giderilmesi mümkün olmaktadır. Rozasea hastalığının tedavisinde konusunda uzman ve deneyimli dermatologdan destek almanız sorunun çözümü için tavsiye edilir.

Lazerle Rozasea Tedavisi

Halk arasında gül hastalığı olarak bilinen rozasea hastalığı özellikle yanak bölgelerinde yoğun kızarıklığa neden olması ile bu isim ile anılmaktadır. Gül hastalığı yani rozasea hastalığının tedavisinde farklı birçok ilaç tedavilerinden yararlanmak mümkündür. Bunun yanı sıra ciltte yarattığı sorunun giderilmesi için ise lazer yöntemlerinden faydalanılabiliyor. Lazer ışınlarının kullanılması ile gerçekleştirilen rozasea hastalığı tedavisinde öncelikle hastalığın teşhisi sonrasında uzman kişilerden destek alınmalıdır. Uygulama için alana lokal anestezi verilmek ile beraber bunun temel nedeni ağrı eşiği düşük olan kişilerin acı hissetmemesi içindir. Normalde son derece acısız bir uygulamadır. Rozasea hastalığının lazer ile tedavisinde hastalığın görülmesine neden olan kılcal damar hedef alınır. Bu kılcal damardaki kanın yok edilmesi durumunda alanda kızarıklık yok olur. Her seans ortalama on eş dakika ile otuz dakika arasında görülmektedir. Lazerle rozasea hastalığının giderilmesi işlemlerinde seans sayısı ortalama dört olarak verilebilir. Seans sayısı kişiye ve hastalığın yayılımına göre artış gösterebilmektedir. Seans aralıkları ise bir ya da iki hafta arası olarak yer alır. Bu konuda da uygulama yapacak olan dermatolog bilgiyi cilt analizini yaparak vermektedir.

Rozasea Tanısı Nasıl Konulur?

Rozasea tanısı konmaması durumunda lazer ile rozasea tedavisine yer verilmesi önerilmemektedir. Hastalığın teşhisinde herhangi bir test bulunmamasına karşın hekim tarafında yapılacak olan cilt kontrolleri ve görülen semptomların incelenmesi ile net bir bilgiye sahip olunur. Bunun yanı sıra hekim rozasea hastalığı ile ilgili net tanıyı koymak için hastaya lupus ya da sedef hastalığı testlerini de uygulayabilir. Uygulama için konusunda uzman ve deneyimli dermatolog tarafından yapılacak olan muayene ve genel test sonuçları da hastalığın tanısının konulmasını sağlayacak olan en temel faktörlerdir.

Whatsapp
Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz. X